skip to Main Content
DE PISTE OP ZONDER PROBLEMEN

DE PISTE OP ZONDER PROBLEMEN

Eindelijk, het skiseizoen is weer begonnen. In tegenstelling tot vorig jaar ligt er op veel plaatsen al een goed pak sneeuw en zijn de Alpen er dus klaar voor. Maar ben jij er al klaar voor? Wat zijn jouw voorbereidingstips voor de wintersport? Of houd jij het bij het opzoeken en meezingen van alle après-ski hits? Lees hier alle tips zodat jij goed voorbereid op wintersport gaat.

Zorg voor een goede uitrusting

Skikleding, voor sommigen de sluitpost van de wintersportvakantie, terwijl anderen ieder jaar een nieuwe outfit aanschaffen. Vind jij het belangrijk om met de laatste mode mee te lopen of kies je voor functionaliteit? Vooral op dagen met kou, wind of sneeuw is de juiste skikleding erg belangrijk. Pas alles aan voordat je van huis gaat. Controleer of alle items nog in goede staat zijn en sterk genoeg zijn om jou te beschermen tegen wind, kou en sneeuw. Controleer of de ritsen nog steeds werken, de drukknoppen nog steeds dichtknopen en of de stoffen, vooral langs de naden, nog waterdicht zijn.

Neem les voor een vliegende start

Wil je graag wintersporten maar heb je weinig tot geen ervaring? Dan is het aan te raden om in elk geval een paar lessen te nemen. Niet alleen sta je dan een stuk zekerder op de lange latten, het is ook nog eens leuk om samen te doen. Daarna ski je zonder problemen de mooie pistes af. Zeker als beginnende wintersporter kun je beter investeren in lessen dan meteen in een dure uitrusting. Tip: bezoek voorafgaand aan je vakantie de indoor skibaan Snowsports Zwolle. Dan kun je ter plaatse meteen aan de slag.

Smeer je goed in

Vergeet de zonnebrandcrème niet. Omdat de kleur van de zomer snel vervaagt, is jouw huid op grote hoogtes kwetsbaar. Breng op zijn minst een zonnebrandcrème met SPF 30 aan, die speciaal is samengesteld voor de zon in de bergen. Een lippenbalsem is net zo belangrijk om je te beschermen tegen uitdroging en kloofjes. 

Een derde crème, waar skiërs vaak pas na hun eerste of tweede dag op de piste aan denken, is een spierverslapper. Zelfs als je topfit bent, kunnen die eerste paar dagen op de piste erg veeleisend voor je benen zijn. 

Zorg voor goed eten

Bekijk goed van te voren waar de chalets en de restaurants zich bevinden. Bekijk ook de beoordelingen en omcirkel de goede. Maaltijden in skigebieden zijn vaak niet bijzonder gezond en er zijn veel restaurants in de bergen die tegen behoorlijke prijzen, lauwe soep en oud brood serveren. Een skiër heeft een goede, warme maaltijd nodig om een dagje te kunnen skiën.

Zonder problemen de piste op

Nu je de belangrijkste tips weet ben je er helemaal klaar voor om te schitteren op de piste. Genietend van al het uitzicht, al het lekkere eten en natuurlijk niet te vergeten de après-ski. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top