skip to Main Content
De Juiste Boot Kiezen Voor Jouw Ideale Zomer

De juiste boot kiezen voor jouw ideale zomer

De afgelopen twee jaren is het aantal mensen dat hun vrijetijd besteed aan de pleziervaart enorm toegenomen. Dit is niet zo vreemd aangezien door de komst van de coronapandemie in 2020 we te maken kregen met een lockdown. Hierdoor waren onder andere winkels, bioscopen en pretparken dicht. Door het sluiten van alle mogelijkheden voor plezier moesten we met z’n allen op zoek gaan naar andere manieren van tijdverdrijf. Veel mensen kozen er dan ook voor om te gaan wandelen, fietsen of varen. Niet voor niets is de verkoop van boten in een korte tijd door het dak gegaan. Maar hoe kies je nou de juiste boot? Lees snel verder en wie weet geniet jij binnenkort van de ideale zomer!

Wat voor boot koop je?

Het is inmiddels algemeen bekend dat het varen met een boot mensen vaak een gevoel van vrijheid geeft. Niet zo vreemd dus dat Nederland een echt botenland is met vele prachtige wateren. Wanneer jij regelmatig over het water dobbert, dan is het logisch dat je op zoek bent naar een eigen boot. Toch zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij boten kopen. Zo moet je bijvoorbeeld gaan bedenken wat je met de boot wilt gaan doen, hoeveel mensen erop moeten en wat je budget is. De boot die je uiteindelijk gaat kopen moet dan ook bij deze wensen aansluiten.

Nieuwe of gebruikte boot?

Het maakt niet uit of je kiest voor een nieuwe of een gebruikte boot, want beiden brengen voor- en nadelen met zich mee. Zo is een tweedehands boot vaak goedkoper wat het mogelijk maakt om een boot uit een duurdere klasse te kopen. Het is hierbij echter wel belangrijk om te weten dat een gebruikte boot vaak meer boot onderhoud nodig heeft. Dit in tegenstelling tot een nieuwe boot. Deze boot is van alle gemakken voorzien en kan je zelfs naar eigen wens samenstellen. Doordat de boot rechtstreeks vanuit de fabriek komt, hoef jij je de komende jaren minder zorgen te maken om het onderhoud. Kies je dus voor gemak of liever voor het geld?

Vergeet geen testvaart te maken

Heb je inmiddels een boot gevonden die aan jouw wensen voldoet? Dan is het verstandig om direct een testvaart te maken. Hiermee kom je erachter of de desbetreffende boot goed functioneert en of er eventuele verborgen gebreken zijn. Indien hier sprake van is, dan geeft dit je de mogelijkheid om nog van de koop af te zien. Ben je een echte klusser? Dan is er zelfs ruimte om te onderhandelen over de uiteindelijke prijs. Het is belangrijk om te onthouden dat je een boot moet kunnen vertrouwen. Zeker wanneer jij van plan bent om regelmatig het water op te gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top